Miksi Markup.fi?

Hyvä lisäosa helpottaa verkkokauppiaan arkea – joko lisäämällä myyntiä tai tehostamalla prosesseja, kuten tilausten käsittelyä.  Esimerkiksi 20 tilauksen kuittien tulostaminen kerralla säästää huomattavasti aikaa verrattuna 20 kuitin tulostamiseen erikseen.

WooCommercelle ja Magentolle on saatavissa tuhansia lisäosia ja usein samaan tarkoitukseen löytyy useita eri vaihtoehtoja. Kaikki tekevät saman ydinasian (esimerkiksi tulostavat pakettikortin), mutta ominaisuudet, laatu ja hinta eroavat. Miten sitten valita oikea lisäosa eri vaihtoehdoista, kun kaikki vaikuttavat sopivilta?

Mielestämme hyvä lisäosa ei ole pelkästään lista ominaisuuksia tai 1000 riviä koodia, vaan kokonaisuus laadukasta koodia, hyviä toimintatapoja, käyttöliittymää ja jatkuvaa kehittämistä. Hyvä lisäosa tekee juuri sille tarkoitetun tehtävän ja noudattaa alustansa standardeja. Huono lisäosa taas tekee vähän kaikkea tai ei mitään ja koodin laatu on heikkoa. Lue alta 5 kohtaa, mitkä tekevät lisäosasta käyttämisen arvoisen.

1. Asiat tehdään alustalle ominaisella tavalla

WordPress ja muut alustat mahdollistavat useita eri tapoja tehdä sama asia. Nopein ja helpoin tapa on usein ”puukottaminen” eli alustan rajapinnan ohittaminen ja omien funktioiden käyttö. Silloin lisäosa saattaa toimia julkaisuhetkellä, mutta jos alusta tai palvelin päivitetään, voi lisäosa rikkoa koko verkkokaupan.  Alustan rajapinnan käyttäminen omien funktioiden sijasta varmistaa, että lisäosa toimii myös alustan tulevissa versioissa.

2. Lisäosan koodi on laadukasta

Laadukas koodi noudattaa hyviä toimintatapoja ja standardeja. Koodauksessa on yleisiä toimintaperiaatteita, kuten esimerkiksi SRP– ja DRY-periaatteet. Niiden avulla koodista tulee selkeää ja toimivaa. Lisäksi jokainen alusta asettaa omat standardinsa esimerkiksi koodin jäsentämiseen, joita tulee noudattaa yhteensopivuuden takia.

3. Lisäosan koodi on testattua

Sen lisäksi että koodin on oltava laadukasta, sen tulee toimia virheettömästi. Kun lisäosa on kattavasti testattu, voidaan sen toimintaan luottaa ja tehdä päivityksiä ilman pelkoa siitä, että jokin osa rikkoontuu. 

4. Käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen

WordPressin käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen. Vaikka WordPressiä ei olisi käyttänyt ennen, sen oppii nopeasti. Myös lisäosan käyttöliittymän tulisi olla selkeä ja nopeasti opittava. Kaikki Markup.fi lisäosat hyödyntävät WordPressin ja Magenton omia käyttöliittymäkirjastoja, jolloin lisäosat omaksuu samalla, kun omaksuu alustan.

5. Jatkuva kehitys

WordPress ja Magento kehittyvät jatkuvasti. Myös lisäosan tulee päivittyä mukana, jotta sitä voi ylipäätänsä käyttää uusilla versioilla, mutta myös uusia ominaisuuksia ja parannuksia on hyvä lisätä. Esimerkkinä jatkuvasta kehityksestä on WooCommerce Kuitti, johon lisättiin tuki kuitin lähettämiselle asiakkaan sähköpostiin sekä WooCommerce Matkahuolto, johon lisättiin tuki palautuslähetyksen tekemiselle.

Markup.fi julkaisee jokainen kuukausi uusia päivityksiä lisäosiin, joten lisäosat pysyvät ajan tasalla.