Blogi

WooCommerceen "Tilaa vielä X eurolla niin saat ilmaisen toimituksen" ilmoitus kassalle

Lauri Karisola - 30.8.2019
Useissa verkkokaupoissa on ilmainen toimitus tietyn summan ylittäville ostoskoreille. Tyypillinen raja on 50 - 100 euroa riippuen tuotteiden katteesta ja verkkokaupan alasta. Esimerkiksi urheiluvälinekaupassa raja on suuremmasta päästä, koska keskiostos on suurempi. Kirjakaupassa taas raja on pienempi, koska tyypillinen keskiostoskin on pienempi. Ilmaisen toimituksen raja tulisi olla sellainen, että se kannustaa tilaamaan lisää, mutta ei ole liian suuri asiakkaille saavutettavaksi suhteutettuna keskiostokseen.

Helpot veloitukset ilman verkkokauppaa Paylinkillä

Lauri Karisola - 15.8.2018
Onko sinulla koskaan ollut tarve veloittaa asiakasta verkkokaupan ulkopuolella tai tilauksen jälkeen? Asiakas on halunnut esimerkiksi ostaa jonkin demotuotteen, mitä ei ole verkkokaupassa, tehdä suuren tilauksen tarjoushinnalla tai halunnut pidentää Postin säilytysaikaa, mikä maksaa.

Sähköpostit lähtemään WooCommercesta

Lauri Karisola - 2.8.2018
WooCommercessa on sisäänrakennettuna sähköpostien lähettäminen asiakkaalle ja kauppiaalle esimerkiksi uusista tilauksista ja toimituksista. Aina sähköpostit eivät kuitenkaan mene perille, vaikka sähköpostien lähetys olisikin WooCommercessa päällä. Syy on yleensä webhotellin tai sähköpostin asetuksissa.

Suomen ja Ahvenanmaan ALV WooCommerceen

Lauri Karisola - 1.8.2018
WooCommerceen on sisäänrakennettuna tuki arvonlisäverolle. Kuitenkin oletuksena järjestelmässä on ainoastaan yksi veroluokka, "Perusvero". Jos haluaa myydä kaupassa myös esimerkiksi kirjoja tai ruokaa, tulee lisätä veroluokat 10% ja 14%. Lisäksi Ahvenanmaalle toimittaessa alvia ei peritä, vaan se on 0%. Miten sitten määritellä samoille tuotteille kaksi eri veroprosenttia niin, että manner-Suomelle se on 24% ja Ahvenanmaalle 0%?

CSS-koodia sivulle ilman teeman muuttamista

Lauri Karisola - 22.8.2016
Valmista teemaa käytettäessä ei sivuston tyylitiedostoja tarvitse usein muokata ollenkaan eikä se olisi järkevääkään teeman päivitysten takia. Joskus kuitenkin uuden lisäosan asentamisen tai yksittäisen elementin lisäämisen takia olisi tarve lisätä pieni määrä CSS-koodia ulkoasun parantamiseksi. Jos sivustolla on ulkopuolisen toimittama teema, ei sen tyylitiedostojen muuttaminen ole järkevää, koska teeman päivitykset poistaisivat omat muutokset. Miten sitten lisätä CSS-koodia, jos ei teemaan?